Tips

Det finns en hel del information på hemsidan. Ta dig tid att i lugn och ro gå igenom innehållet. Tyck till och hör gärna av dig om det är något du saknar eller om det är något Du tycker att vi ska ta bort.

 

Du kan skriva ut sidan på en skrivare ganom att klicka på "Arkiv" (file) längst upp till vänster på bildrutan och i "menyn" markera "skriv ut..." - Lycka till.

 

Här följer några enkla tips vid besök på hemsidor. Testa gärna - risken att göra fel är i det närmaste obefintlig. Det enda du bör se upp med är nedladdning av filer/program om du inte är helt säker på att utgivaren är seriös.

Om du är osäker -  fråga - före!

 

De program vi föreslår på Föreningens hemsida - är endast säkra program!

 

Om Du pekar på någon av rubrikerna ovanför sidorna dyker det ofta upp en lista med underrubriker, kolla - titta och kom gärna med synpunkter!

 

Om du för mus-pekaren över sidorna och pilen plötsligt ändrar form till en hand med pekande finger kan du klicka där - det som då händer är att du antingen länkas vidare eller får en förstorad bild att titta på - testa här  eller här karta. Om det pekande fingret dyker upp vid ett personnamn kopplas du direkt till personens mailadress - då är det bara att skriva och skicka.         

Använder du Apple så använder du Safari som Web-läsare eller

En ny uppgraderad webb-läsare från google, Google Chrome, finns nu på nätet. Den är snabb och lättanvänd. Om du är osäker - fråga gärna - så kan du få hjälp. Du kan ladda ner web-läsaren på Google Chrome

 

En hel del information på webb-sidor länkar till filer i pdf. format. För att titta på sidorna behöver du använda ett program som heter Adobe Reader som är ett gratisprogram. Om du inte redan har programmet i din dator, bör du ladda ner det från nätet , klicka på Adobe Reader

 

Ett annat program som är mycket bra är Skype. Med Skype installerat ringer du gratis till andra personer, i hela världen, som har installerat skype på sin dator. Om du har en webbkamera kopplad till datorn, kan du se personen i bild! Det är dessutom billigare att ringa till vanliga telefoner och att SMS:a. Det går också att ringa till vanliga telefoner i Sverige från/till ex. Thailand för samma pris som lokalsamtal. Frågor, kontakta, Sten.

Här laddar du ner Skype